Като всеки нов собственик на сайт, било то онлайн магазин, корпоративен сайт или обикновен блог, рано или късно Вие ще достигнете до дилемата дали трябва да се направи SEO оптимизация на вашия сайт.

Нека да започнем от там какво представлява SEO оптимизация. Това е процес, при който се подобрява видимостта на уеб сайта в търсещите машини, чрез добиване на трафик от различни източници. Търсещите машини имат за цел да показват на потребителите най-точната информация, която търсят. Съществуват конкретни елементи, които трябва да се вземат предвид при оптимизацията на даден уеб сайт - съдържание, представяне, хипервръзки и визуализация.

Ето с какво seo оптимизацията допринася за развитието на уеб сайтовете:

Повишаване на трафика

Статистиката показва, че интернет страниците класирани на челните места в SERP (Search Engine Results Page), имат висок трафик. Сайтове заемащи челните позиции на конкретни ключови думи или фрази събират до 35% от трафика. Топ 3 на класираните сайтове в SERP получават 60% от кликовете, а тези който не са оптимизирани едва 9%.

Изграждане като марка

Успешното прилагане на професионална SEO оптимизация, резултатите извеждат голяма част от сайтовете на челни позиции в търсещите машини. Честото извеждане на сайтовете до топ позициите неизбежно превръща сайта в марка.

Привличане на нови клиенти

След като изградите Вашия сайт като марка и повишите своя трафик до нива извеждащи Ви на челните позиции в интернет, Вашия бизнес ще бъде посещаван от нови и потенциални клиенти.

Вероятно няма водещ в своята сфера уеб сайт, който не му е правено SEO, но като всичко хубаво и тук се иска време. Постигането на поставените от Вас цели, могат да отнемат месеци. Фактор за това е постоянно променящия се алгоритъм на Google, който се променя много често.


Гласувай: 13, Рейтинг: 4.4