Представяме Ви точна статистика и методика на нашата работа на онлайн магазин за спортни стоки, ползващ услугите ни за SEO оптимизация.

Онлайн търговията е изключително конкурентна среда и да си сред най-добрите не е никак лесно. Нашият екип с готовност прие голямото предизвикателство да вникне в дълбочина в този сектор и да помогне за създаването на утвърдена репутация. Тя ще включва редовно месечно представяне на бранда на все по-голям брой потребители и оптимизиране на сайта, за да се класира на челни позиции в търсачките.

Как стартирахме с новият проект?

През месец октомври 2022 година бяхме потърсени от наш клиент за изграждане на годишна стратегия за SEO оптимизация и нейното изпълнение. В началото на нашето партньорство изготвихме SEO одит на сайта.

След анализ на резултатите и изготвяне на план за бъдещи промени, клиентът се обърна към нас с идеята да достигнем до повече хора, да работим върху имиджа и да класираме максимално напред сайта при търсене по определени ключови думи. Какво направихме от дигитална агенция BorisovStudios и до какви резултати достигнахме за четири месеца, ще научите ако прочетете цялото Case Study.

Предизвикателствата пред нас:

  • Проект с широко насищане на пазара и голяма конкуренция;
  • Непознат до момента бранд на национално ниво;
  • Ограничен рекламен бюджет;
  • Никакъв conversion rate на уеб сайта.

Стартиране на SEO оптимизация

През октомври стартирахме с услугата SEO оптимизация на сайта. Първоначално направихме обстоен SEO одит. След анализиране и обсъждане на резултатите, започнахме и с подобряването на уеб сайта. Освен това се фокусирахме върху основни ключови думи и така за четири месеца повишихме трафика на уеб сайта на клиента в по-предни позиции.

В картинката по-долу може да видите статистика от инструмента на Google-Search Console за общ брой кликове, импресии, средна CTR в проценти и разбира се средна позиция на ключови думи за периода 01.10.2022 год. – 31.01.2023 год.

Поддръжка на Facebook страница

Наравно със SEO оптимизацията, през октомври месец 2022 година стартирахме и поддръжка на Facebook страницата на нашия клиент. До този момент, страницата нямаше почти никаква поддръжка. Не е правила редовни публикации, графични изображения или каквато и да е полезна информация за потребителите.

Започнахме с анализ на текущата аудитория. Продължихме със създаване на план за достигане на целева аудитория и създаване на подходяща маркетингова стратегия. Целите на клиента бяха да увеличим разпознаваемостта на онлайн магазина и постигане на по-голям трафик извън неговата географска област.

Ето какво постигнахме за 4-ри месеца:

  • Общ брой кликвания на сайта –2,81 хил. до 6,60 хил.;
  • Общ брой импресии – от 64,7 хил. на 149,6 хил. (134% ръст);
  • Backlinks – 73% ръст;
  • Линкове, сочещи към сайта – 52% прираст;
  • Ключови думи, по които сайтът се класира – 48% прираст;
  • Органичен трафик към сайта – 83% прираст;
  • Подобрение в скоростта на зареждане на сайта – 81 точки.

В заключение

Не е нужно да сте дигитално гуру, за да може развитието на Вашият бизнес да върви гладко в интернет.  Ако и Вие искате да постигнете високи резултати и да класирате Вашият проект на ТОП позиции, то ние от дигитална агенция BorisovStudios сме тук, за да Ви помогне. 

Благодарим Ви за вниманието!


Гласувай: 2, Рейтинг: 4.5