Акаунтите в Instagram, които провеждат игри, могат да постигнат до 70% по-бърз растеж на последователите си в сравнение с акаунтите, които не провеждат такива.

Ако искате да имате популярен профил в Instagram, измислянето и изпълнението на идеи за игри в Instagram е чудесно начало.

В тази публикация ще разгледаме как можете да използвате игрите, за да повишите осведомеността за марката на вашия бизнес.

Ще разгледаме и някои от най-добрите практики, които трябва да имате предвид при провеждането на игри.

В края на статията ще знаете как да проведете успешна игра в Instagram, която ще привлече вниманието, което бизнесът ви заслужава.

Защо игрите в Instagram са добра идея?

Разбира се, има и други начини за получаване на повече последователи в Instagram, но малко са другите методи, които могат да увеличат броя на последователите ви толкова бързо и с толкова минимални усилия.

И не само това: игрите в Instagram могат да ви помогнат да постигнете по-голяма ангажираност.

Публикациите, свързани със състезания в Instagram, получават около 64 пъти повече коментари и 3,5 пъти повече харесвания в сравнение с "нормалното" съдържание.

Освен това, 91% от публикациите, които са достигнали над 1000 коментара, са от игри.

Всички тези статистики показват, че провеждането на игри в Instagram е една от най-добрите начини за подобряване на познаваемостта на марката.

Ако се притеснявате, че ще попаднете в цикъл на постоянно организиране на игри в името на повишаване на осведомеността за марката, не се притеснявайте; не е необходимо да провеждате непрекъснато такива събития, за да извлечете ползите, които могат да предложат добрите идеи за конкурси в Instagram.

Това е така, защото в резултат на провеждането на конкурси ще забележите ефекта на промъкване върху останалата част от нормалното ви съдържание. Хората ще почувстват по-голяма привързаност към вашата марка благодарение на доброто име, което сте създали с игрите си.

В резултат на това, те ще са по-склонни да споделят и да се ангажират с обичайното ви съдържание.

Освен това, тъй като игрите генерират повече последователи, естествено ще има повече хора, изложени на вашето съдържание. Това увеличава вероятността нивата на споделяне и ангажираност да станат по-високи от тези преди обявяването на игри.

Най-добрите практики за провеждане на игри в Instagram

Преди да проведете първия си конкурс, трябва да сте наясно с някои важни практики. Неспазването на някои от тези препоръки може да означава, че сте против правилата на Instagram.
Това също може да доведе до слаби резултати от вашите игри, а вие от своя страна да сте изгубили много положени усилия.

Какви са тези най-добри практики? 

Първото нещо, което трябва да направите е да се уверите, че ясно и подробно сте описали играта си. 
Когато правите това, не забравяйте да посочите:

  • Какви са правилата
  • Какво се изисква да направят хората, за да отговорят на условията 
  • Всички ограничения за това кой може да вземе участие 
  • Наградата
  • Краен срок за участие
  • Кога ще бъде обявен победителят

Като правите нещата по този начин,  ще улесните своя път към правилното спазване на промоционалните указания, предоставени от Instagram.

ОЩЕ В СЛЕДВАЩАТА СТАТИЯ


Гласувай: 6, Рейтинг: 3.2